Goldman tipt kwaliteitsaandelen, o.a. IBM en UPS

Ondanks het feit dat zakenbank voor dit jaar bijna 19 procent opwaartse potentie ziet in de S&P 500 aandelen stellen ze toch dat vooral defensieve kwaliteitsaandelen nu extra kansrijk zijn. Bekende namen die Goldman aanbeveelt zijn onder andere FedEx, UPS en IBM. Genoemde aandelen zouden volgens de analisten de robuustheid van portefeuilles kunnen verbeteren.

Voor eind van dit jaar verwachten de analisten een S&P 500 stand van 3000 punten (de index staat nu op 2596 punten). Het optimisme is mede gestoeld op het feit dat de markt de verwachtingen voor de Amerikaanse economie te negatief in zou schatten. Voor dit jaar verwacht Goldman een stijging van het Amerikaanse BNP van 1,9 procent. ”De markt is nu relatief goedkoop” aldus David Kostin, strateeg bij de Amerikaanse bank in een gesprek met zakenzender CNBC.

Fundamenten Amerikaanse economie sterk ondanks afzwakkingQua winstontwikkeling verwacht Goldman een groei van 6 procent. Bij een gemiddelde koers/winst-verhouding van 16 zou een stand van de S&P500 van 3000 punten gerechtvaardigd zijn. De relatief lagere waarderingen momenteel worden door Goldman vooral toegeschreven door de angst voor de handelsoorlog met China en de vrees voor renteverhogingen. Kostin stelt dat ondanks de relatief lage groeiverwachting van 1,9 procent dat sinds 1930 de S&P 500 ruim 81 procent van de tijd hoger eindigde bij relatief lage groeiverwachtingen.

De angst zou volgens Kostin snel uit de markt kunnen verdwijnen omdat de gesprekken met China bemoedigend lijken. Tevens lijkt de FED wat conservatiever en zou een renteverhoging er nog niet op korte termijn aan lijken te komen. Dit zijn volgens de strateeg goede triggers voor hogere aandelenkoersen. Beleggers zouden meer ‘value georiënteerd’ kunnen worden en daar zouden naast de genoemde aandelen ook KLA-Tencor, Walgreens Boots Alliance, Essex Property Trust, AmeriscourseBergen en Tyson Foods van kunnen profiteren.