Meer stimulus nodig voor China aldus Legg Masson

Het sprookje van de alsmaar doorgroeiende Chinese economie lijkt voorbij aldus Gary Herbert van Brandywine Global (onderdeel van Legg Mason ). Herbert stelt dat een hele reeks aan macrocijfers op een vertraging van de groei duiden. Zo dalen de omzetcijfers uit zowel de detailhandel als de industrie fors.

Naast de gedaalde groeicijfers ziet Herbert ook lagere inflatiecijfers voor de belangrijkste productgroepen. De impact van de lagere Chinese groei moeten we zeker niet onderschatten aldus Herbert. Hij sluit niet uit dat een daling van de groei in China een forse impact kan hebben op de omliggende ontwikkelingslanden.

Mede door de verwachte verdere verzwakking van de groei (en de verwachte renteverlaging door de Chinese bank) verwacht Brandywine Global dan ook een verzwakking van vooral de Chinese Yuan. Markten moeten hier op gaan reageren zo verwacht Herbert.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.