Schroders: Zeven magere jaren voor obligaties en cash, zeven vette jaren voor aandelen, credit en alternatives

Beleggers die de komende zeven jaar een positief reëel rendement willen behalen, moeten kijken naar aandelen, credit en alternatieve beleggingen. Dit blijkt uit de update van de ’Seven-year asset class forecast return’ van Schroders . Aziatische aandelen beloven daarbij de hoogste rendementen, op de voet gevolgd door de opkomende markten. Wel merkt Schroders daarbij op dat dit gepaard gaat met een groter risico en het rendement ondermijnd kan worden door valutaschommelingen.

Craigbotham
Craig Botham

In een update van de verwachte rendementen op een termijn van zeven jaar schrijft Schroders dat cash en obligaties in het algemeen negatief renderen. De specialisten van Schroders rekenen de komende zeven jaar op een herstel van de wereldeconomie, zij het wel op een niveau onder het gemiddelde. Tevens is de outlook op de korte termijn voor de Amerikaanse economie neerwaarts bijgesteld.

Opkomende markten moeten structurele hervormingen doorvoeren om het inflatieprobleem het hoofd te kunnen bieden. Dit geldt met name voor Brazilië, stelt Craig Botham. De Japanse inflatieverwachting is naar boven bijgesteld dankzij het effect van Abenomics, terwijl de lagere prijzen voor olie en grondstoffen de inflatiedruk in de rest van de ontwikkelde markten verminderden.