Beleggingsfonds in familiebedrijven overschrijdt EUR 100 miljoen en behaalt vijf sterren van Morningstar

Het Juno Selection Fund heeft de grens van EUR 100 miljoen aan vermogen onder beheer gepasseerd. Daarmee is het beleggingsfonds, dat belegt in kwalitatief hoogwaardige Europese small- en midcap aandelen van beursgenoteerde familiebedrijven, in een jaar tijd verdubbeld van EUR 50 miljoen naar EUR 100 miljoen. Naast dit beleggingsfonds beheert Juno Investment Partners enkele grote afzonderlijke accounts van opgeteld EUR 70 miljoen. In totaal belegt Juno nu EUR 170 miljoen in deze strategie.

Juno is opgericht in 2008 en investeert met het Juno Selection Fund in aandelen van kleine- en middelgrote Europese ondernemingen die jaar in jaar uit een voorspelbare en stabiele winstgroei behalen. Meestal zijn dit familiebedrijven. Sinds haar oprichting heeft het beleggingsfonds een totaalrendement van 180% behaald. Dit komt neer op een gewogen gemiddeld rendement van 14,4% per jaar.

Het fonds staat bovenin haar categorie bij Morningstar en krijgt van hen het maximaal aantal van vijf sterren voor zowel de laatste drie als vijf jaar. Bovendien combineert het fonds volgens de fondsenvergelijker een hoog rendement met een laag risico.

Een groot deel van de groei van het vermogen onder beheer komt voort uit de performance van de portefeuille. Daarnaast weet Juno ook een toenemend aantal nieuwe klanten aan zich te binden. Opvallend is verder dat bestaande klanten met grote regelmaat bijstorten. Zo is de afgelopen zeven jaar jaarlijks meer dan 35% van alle nieuwe instroom afkomstig van bestaande participanten die besloten om bij te storten.

Ook de oprichters van Juno, Frans Jurgens en Lennart Smits, hebben hun belang in het Juno Selection Fund per 1 september 2015 weer uitgebreid. Daardoor bezitten de oprichters, medewerkers en hun familieleden na deze bijstorting ruim 14% van het fonds.