BNY Newton: Voorzichtigheid met Azië geboden

Bij Newton, een boutique van BNY Mellon, zijn de zorgen over de afgenomen groei in Azië en de kwetsbaarheid van bepaalde opkomende markten toegenomen. Reden om het aantal deelnemingen in de Asian Income-portefeuille terug te schroeven van meer dan 70 tot zo’n 60. Ook al blijven de prestaties van Azië achter bij de rest van de wereld, toch denkt Caroline Keen, van Newton’s Emerging and Asian equity team niet dat er een nieuwe crisis in de opkomende markten dreigt, maar voorzichtigheid is geboden.

Overwogen is Newton in Australië en Nieuw-Zeeland en het heeft een sector-specifieke voorkeur voor telecom- en tolwegmaatschappijen. Onderwogen is Newton in financials en in China en Zuid-Korea, verklaart Keen. De Chinese banken en vastgoedbedrijven worstelen met hun winstgevendheid, veroorzaakt door de hoge schulden en zware rentelasten. Newton meent ook dat de regio in toenemende het einde van de cyclus nadert. De deelnemingen van Newton in financials zijn dan ook vooral in vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en geselecteerde REIT’s.

India ontbreekt totaal in de portefeuille. Het team belegt niet in India, niet omdat ze het land negeren, maar omdat er geen bedrijven te vinden zijn die aan de rendementscriteria voldoen. Indiase bedrijven geven er voorkeur aan de winst te herinvesteren om groei te realiseren in plaats van dat ze dividend uitkeren.

Meer storm op komst

Vooruit kijkend acht Keen het mogelijk dat effectenmarkten in de regio nog verder dalen als beleggers het vertrouwen verliezen in het beleid van de centrale banken en hun vermogen om de prijzen van financiële activa op te stuwen en economische groei te stimuleren. Dit ziet Keen als het belangrijkste risico. Newton is in dat geval goed gepositioneerd met haar defensieve deelnemingen en afgenomen gevoeligheid voor een macro-economische vertraging.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.