Institutionele beleggers pragmatisch qua kosten aldus NN

Lage kosten en een hoge mate van liquiditeit in multi-assetstrategieën zijn voor institutionele beleggers minder belangrijk dan goede beleggingsprestaties, volgens een onderzoek in opdracht van NN Investment Partners¹. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder een panel van institutionele beleggingsbeheerders van NN Investment Partners, blijkt dat lage kosten door 46% belangrijk wordt gevonden en liquiditeit door 40%. Van de respondenten noemt 63% het behalen van goede risicogewogen rendementen belangrijk.

Drie op de vier (75%) institutionele beleggers zegt dat een solide beleggingsproces belangrijk is in een multi-assetstrategie, gevolgd door goede risicogewogen prestaties in het verleden (57%), stabiliteit van het beleggingsteam (56%), volledige flexibiliteit om activa in een beleggingscategorie af te stoten (45%) en beperkte blootstelling aan neerwaartse risico's (44%).

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.