Merrill Lynch tipt dividendaandelen voor 2016

Een van de voordelen als gevolg van de recente renteverhoging door de Federal Reserve , is dat de druk die op Amerikaanse aandelen en dan met name dividendaandelen lag enigszins is weggenomen. De markt kan namelijk slecht tegen onzekerheid en nu die is weggenomen rekent Merrill Lynch erop dat een aantal dividendaandelen in 2016 de kar gaan trekken.

De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch stelt dat beleggers zich in 2016 moeten focussen op bedrijven met houdbare dividenden, omdat de markt vaak niet vergevingsgezind is voor bedrijven die hun dividend verlagen.

In dat licht zijn er 4 aandelen in The High Quality and Dividend Yield Portfolio van Merrill Lynch die de aandacht trekken, waarbij vooral Qualcomm en United Technologies de aandacht trekken.

Qualcomm

Merrill Lynch bestempelt Qualcomm als een van de favorieten voor 2016, ondanks dat het aandeel dit jaar zwaar teleurstelde. Dit positivisme komt door de gigantische waarde op langere termijn. Volgens de analisten biedt het technologiebedrijf een sterke terugkerende omzet samen met een goede positionering in de sector, waar geduldige beleggers van kunnen profiteren.

Momenteel staat Qualcomm echter onder druk van activistische aandeelhouders als Jana Partners. Zij willen dat het bedrijf zijn chipdivisie afsplitst. Daarnaast wordt er geëist dat Qualcomm verder in zijn kosten snijdt, het aandeleninkoopprogramma versnelt en het management van vers bloed voorziet. Jana Partners is met een belang van circa 2 miljard dollar een van de grootste aandeelhouders van Qualcomm .

Merrill Lynch hanteert voor Qualcomm een koersdoel van 75 dollar, terwijl het aandeel momenteel een dividendrendement biedt van 4%.

United Technologies

United Technologies biedt onder meer hoogwaardige technologieproducten en –diensten aan de luchtvaartsector, een sector waarvan de analisten van Merrill Lunch verwachten dat het Amerikaanse bedrijf op langere termijn zal profiteren door de verstedelijking en commerciële luchtvaart.

Verder zijn analisten te spreken over het afronden van de verkoop van Sikorsky aan Lockheed, waar eerder nog rekening werd gehouden met een afsplitsing van het onderdeel en veel minder zou hebben opgeleverd.

Ook spreekt het recent aangekondigde plan van United Technologies de analisten aan, waarin het bedrijf significant in de kosten gaat snijden ten gunste van de winstgevendheid en daarnaast ook een aandeleninkoopprogramma heeft aangekondigd.

Het aandeel biedt momenteel een dividendrendement van 2,7% en Merrill Lynch hanteert voor United Technologies een koersdoel van 110 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.