Goldmans Sachs voorziet verdere koersdalingen

Goldman Sachs verwacht dat het voor Europese aandelen de komende periode waarschijnlijk zwaar zal blijven door de onzekerheden in China. De koersen zullen daardoor verder dalen, maar de analisten stellen dat dit tegelijkertijd voor beleggers met geduld een uitstekend instapmoment biedt.

Goldman Sachs vreest dat de overwegend negatieve berichten vanuit China over onder meer de groeicijfers. Analist Mueller-Glissman heeft sinds augustus een neutrale houding tegenover aandelen en stelt dat beleggers in de komende maanden een uitgelezen kans krijgen om in te stappen.

Daarbij geeft de analist de voorkeur aan Europese aandelen, omdat deze relatief gezien goedkoper zijn dan onder meer Amerikaanse aandelen en daarnaast betere vooruitzichten hebben met betrekking tot de winst.

Stoxx 600 index

Op basis van de slotkoers op 11 januari verwacht Mueller-Glissman dat de Stoxx 600 index in de komende 12 maanden zal stijgen met 18%, Dat is het dubbele van de verwachting voor de S&P 500.

Dit is gebaseerd op de raming dat de opbrengsten van bedrijven in de Stoxx 600 index zullen stijgen met 8%, terwijl dat voor sectorgenoten op gemiddeld 5,7% ligt. Hierin hebben de recente koersverliezen van bedrijven sinds begin dit jaar niets in veranderd.

Vervolgens wordt voor 2017 gerekend dat de winstgroei voor de Stoxx 600 bedrijven zal stijgen tot 10%.

De beste sectoren waar volgens Goldman Sachs in kan worden gelegd zijn financials, gezondheidszorg en bedrijven die sterk verbonden zijn aan de Europese economie.

Amerikaanse aandelen

Wat betreft Amerikaanse aandelen is Mueller-Glissman niet negatief en raadt bij beleggers aan om hun allocatie in de regio vast te houden. Goldman Sachs verwacht niet dat de Amerikaanse dan wel wereldwijde economie in een recessie zal belanden, iets wat volgens hen nodig is om negatief te worden over Amerikaanse aandelen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.