Experts blijven somber in enquete Van Zeijl

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

De experts waren somber voor mei/ De AEX steeg echter met 1,9%, waarmee deze koersbeweging net in de neutrale zone terecht komt. Ook voor de komende maand blijven de experts somber. In de commentaren lees ik dat veel experts een kleine opluchtingsrally verwachten als Brexit uiteindelijk niet doorgaat. Want dat is toch het scenario van de experts. Eén expert gaat overigens wel van het Brexit scenario uit. En na de Brexit angsten kunnen we ons natuurlijk zorgen maken over de Spaanse verkiezingen die er vlak daarna kwamen.

Andere factoren die nog genoemd werden, waren een mogelijk overnamestrijd, waarbij de Bayer – Monsanto een prelude van kan zijn. Of het zomerritme van de ECB aankopen. En de hogere olieprijs die langzamerhand in de inflatie sijpelt. Per saldo overheerst de somberheid nog steeds, maar iets minder dan afgelopen maand.

Aandelenenquete

Voor de lange termijn is men heel lichtjes optimistisch geworden.

Aandelen2016

Geen eenduidig resultaat expert keuze

De experts keuzes liepen vrij goed, maar in de laatste dagen werd er uiteindelijk toch nog een verlies neergezet. Jammer dat ze Altice bij de floppers en SBMO bij de toppers hadden neergezet. Verder waren het redelijke keuzes. Bij de IEX lezers was het tegenovergestelde beeld te zien. Die stonden kort voor het einde van de maand nog in de min en zijn per saldo vrijwel neutraal geëindigd. Overigens deden de meeste olie en olie gerelateerde waarden het vrij slecht ondanks dat de olieprijs met 3% verder steeg. Heel opmerkelijk.

Arcelor Mittal had men een maand eerder bij de toppers gezet en toen was het by far de grootste stijger. Afgelopen maand ging het in een keer van de toppers naar de floppers en nu behoort het aandeel bij de grootste dalers. Uitstekende timing zou ik zo zeggen.

Aexaandelen

ING topper van de maand. Altice flopper

Voor de komende maand is men weer eens erg enthousiast over ING. Nu is men vaker enthousiast over ING, maar de laatste maanden was de naam niet bij de toppers te zien. Daarnaast volgen Ahold ASML en SBMO met allen per saldo 5 stemmend. Altice staat weer hoog bij de floppers. Vorige maand was het een super aandeel met een dikke plus van maar liefst 17%. Arcelor is staat er ook nog steeds bij, maar moet ook Royal Dutch en Unibail voor laten gaan. KPN wordt ook genoemd, maar dat kan ook door het mooie dividend uit Duitsland komen.

2016aandelenaexdividend

Aan de enquête deden deze maand 76 experts mee, waarvoor mijn dank.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.