Schroders: Brexit schept kansen voor waardebeleggers

De sterke koersdalingen op de aandelenmarkten na de uitslag van het Britse EU-referendum scheppen kansen voor waardebeleggers die op zoek zijn naar aandelen met goede vooruitzichten, maar in de markt niet geliefd zijn, schrijft David Brett in een analyse van Schroders .

De laatste tijd deden groeiaandelen het beter dan waardeaandelen, omdat in een onzekere wereld beleggers vooral op zoek zijn naar zekerheid. Kwalitatieve groeiaandelen benaderen de eigenschappen van staatsobligaties. Waardeaandelen worden juist als risicovoller beschouwd, helemaal als de markt een recessie vreest. De keuze voor een Brexit heeft de onzekerheid in de markt nog eens versterkt.


Warrenbuffett

Superbelegger Warren Buffett

Warren Buffett is een van de bekendste waardebeleggers, die er een aantal eenvoudige principes op na houdt. Hij wil tegen een aantrekkelijke prijs beleggen in bedrijven die hij kan begrijpen, met goede vooruitzichten op de lange termijn en bestuurd worden door eerlijke en capabele mensen.

David Brett neemt de koerswinstverhouding, koersboekwaardeverhouding en het dividendrendement als selectiecriteria. Dan blijken financials en nutsbedrijven potentie te hebben voor valuebeleggers, terwijl consumptiegoederen en energieaandelen juist aan de dure kant zijn.

Voor de datum van het Britse EU-referendum begonnen waardeaandelen goed te presteren in vergelijking met groeiaandelen. De meest waarschijnlijke reden is dat groei- en safe haven-aandelen duurder waren geworden in vergelijking met het rendement dat zij bieden. Brexit heeft de markt flink verstoord op de korte termijn, maar de factoren, die waardeaandelen voor de Brexit in de kaart speelden, zijn niet veranderd.

Het is angst die beleggers in de traditionele safe havens drijft, maar dat creëert juist kansen in waardeaandelen als het economische klimaat weer opklaart.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.