Beleggers zien in Azië de meest positieve EMD-waarderingen

Marcoruijer
Marco Ruijer

Gevraagd naar de meest aantrekkelijke opkomende markt om in te beleggen, geeft meer dan de helft (56%) van de ondervraagden aan dat Azië de meest positieve waarderingen voor opkomende obligaties (EMD) heeft. Deze resultaten komen uit een onderzoek van NN Investment Partners.1

Opkomend Europa komt als het gaat om EMD-waarderingen met 40% als de tweede aantrekkelijke regio uit de bus. Beleggers zien Latijns-Amerika (13%) en Rusland (7%) als het minst aantrekkelijk.

Voor wat betreft de waarderingen van hoogrentende bedrijfsobligaties zien de meeste beleggers Latijns-Amerika juist als de meest aantrekkelijke regio (51% van de respondenten). Azië komt hier op de tweede plaats (38%), gevolgd door Rusland met net iets minder dan een kwart van de stemmen (22%) en Opkomend Europa (13%).

Marco Ruijer, Eerste Portefeuillemanager voor EMD bij NN Investment Partners, licht toe: “Aziatische opkomende markten blijven beleggers goede mogelijkheden bieden. De situatie in China trekt de laatste tijd aan, waardoor de kans op een harde landing afneemt. De bbp-groei in de Filippijnen blijft sterk en er vinden hervormingen plaats in India en Indonesië.”

Uit het onderzoek bleek ook dat kortlopende obligaties in harde valuta volgens beleggers (30%) de beste waarde bieden binnen EMD, op de voet gevolgd door kortlopende lokale obligaties (27%). Meer dan de helft (54%) van de fondsmanagers gaf aan te verwachten dat institutionele beleggers in de komende drie jaar meer zullen alloceren naar EMD.

1. Resultaten van een onderzoek van NN Investment Partners, uitgevoerd door Citigate Dewe Rogerson onder 86 internationale institutionele beleggers in juli en augustus 2016

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.