NN IP’s Risk Rotation Index wijst uit: aandelenstrategieën blijven in Q3 het populairst onder beleggers

Patrickmoonen
Patrick Moonen

Aandelenstrategieën blijven het populairst onder beleggers, van wie meer dan een derde (37%) in het derde kwartaal van dit jaar een voorkeur heeft voor aandelen voor de komende zes tot twaalf maanden, in termen van risico/rendement.1 Dit blijkt uit onderzoek van NN Investment Partners (NN IP).

Tot de andere strategieën waarover beleggers zeer positief zijn, behoren total return multi-asset en illiquide activa, zoals private equity en infrastructuur (beide 31%); balanced multi-asset (24%) en vastrentende spreadproducten (23%).

De meest aantrekkelijke regio voor het beleggen in aandelen zijn de opkomende markten, aldus 29% van de beleggers, gevolgd door de Verenigde Staten (25%).

De meest geprefereerde sectoren blijven Gezondheidszorg, voeding en distributie, Technologie en Nutsbedrijven. De populariteit van Energie (+ 9%) en Industrie (+ 5%) neemt echter toe, ten koste van Technologie (gedaald met 8%) en Telecom (gedaald met 7%).

Patrick Moonen, Senior Strategist, Multi Asset , NN Investment Partners, licht toe: “De meeste beleggers die op dit moment participeren in de wereldwijde markten, hebben een ogenschijnlijk gemakkelijke weg afgelegd. De rust houdt voorlopig aan en ondanks de vele economische en politieke tegenkrachten die in de krantenkoppen naar voren komen, verschijnen er aan de oppervlakte van de markten slechts zeer bescheiden rimpelingen. De overvloedige liquiditeit blijft rondwaren en biedt eens te meer brede steun aan alle soorten beleggingscategorieën. Dit komt tot uiting in de opwaartse trend van de beleggingskoersen en de afnemende volatiliteit op de markten."

"Op dit moment zijn we in onze portefeuilles overwogen in aandelen. Het winstcijferseizoen verliep goed, de Brexit-impact is nog niet voelbaar en het monetaire beleid blijft ondersteunend. In onze regio-allocatie zijn we verder wegbewogen van de VS en meer in de richting gegaan van het Verenigd Koninkrijk en Japan. Deze verschuiving is gebaseerd op de relatieve mix van waarderingen, beleid en positionering. De resulterende allocatie heeft een groter cyclisch accent, is positief gecorreleerd met de obligatierentes en een strikter Amerikaanse monetaire beleid, en heeft een grotere voorkeur voor zogenaamde Value aandelen.”

1. Resultaten van een onderzoek van NN Investment Partners, uitgevoerd door Citigate Dewe Rogerson onder 86 internationale institutionele beleggers in juli en augustus 2016.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.