Beheer uw (sub)portefeuilles voor de Amerikaanse, Europese en Russische aandelen

Vanaf vandaag is het op ons platform mogelijk om uw eigen (of virtuele) portefeuille te beheren. U gaat hiervoor naar uw aanmeldscherm en vervolgens naar Portefeuilles.


Kies uw eigen startbedrag

U kunt als gebruiker een onbeperkt aantal portefeuilles aanmaken die met door u gekozen startbedragen beginnen. Hierdoor zou u bijvoorbeeld uw eigen portefeuille kunnen opdelen in sub-portefeuilles om zo een beter en gedetailleerder inzicht te krijgen in de rendementen van de door u gekozen aandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen strategieën zoals momentum-, value- en groeiaandelen per portefeuille beheren. Op deze manier krijgt u meer inzicht in hoe deze aandelen door de tijd heen (en ook onderling) bewegen.

Het unieke van ons platform is dat u naast alle Euronext aandelen (Nederland, België, Frankrijk en Portugal) ook praktisch alle andere Europese, Amerikaanse en Russische aandelen kunt verhandelen.

Diversificatievoordelen zo meer inzichtelijk

Helaas zien wij al jaren dat het gros van de Nederlandse beleggers toch enorm honkvast is qua hun beleggingen. De meest favoriete aandelen voor de Nederlandse beleggers zijn al jaren o.a. Royal Dutch Shell , ING, Philips en TomTom . De lezers die onze eerdere publicaties al lazen weten dat wij continu hameren op diversificatie van uw portefeuille.

Dit biedt optimalisatie zowel qua risico als qua rendement. Een lager risico krijgt u door in aandelen te beleggen die minder of geen afhankelijkheid met de Nederlandse economie hebben en rendementsoptimalisatie heeft u om dat de vijver met kansrijke aandelen nu eenmaal vele malen groter is.

Internationaal beleggen makkelijk te starten via portefeuillemodule

Door bijvoorbeeld een puur Duitse of een puur Zwitserse aandelenportefeuille op ons platform te creëren zult u al snel de voordelen van diversificatie zien. Wij hopen dat door het volgen van meer buitenlandse aandelen de Nederlandse beleggers minder koudwatervrees krijgen. En dat de Nederlandse belegger qua rendement fors achterloopt zien we ook al jaren: vooral de Duitse en Scandinavische aandelen doen het al ruim een decennium fors beter dan het gemiddelde Nederlandse aandeel.

Zo staat het gemiddelde Nederlandse aandeel nipt 9 procent hoger dan 10 jaar terug terwijl het gemiddelde Duitse aandeel ruim 102 procent hoger staat.

Via onze portefeuillemodules hopen wij u meer wegwijs te kunnen maken in het internationale beleggen. Mocht u verdere vragen/opmerkingen over ons platform hebben dan vernemen wij deze graag via info@Analist.nl.