Microcaps trekken de kar in VS

Het zijn wederom de microcaps in de VS die de hoogste rendementen opleverden dit jaar. Het gemiddelde Amerikaanse microcap staat dit jaar ruim 34 procent hoger. Dit is een absurd hoog percentage hetgeen ook door diverse uitbijters veroorzaakt wordt. Daarnaast keren de meeste microcaps weinig of vooral geen dividenden uit.

Rendementen per marktkapitalisatie VS

 • Micro 34%
 • Small 23%
 • Mid 12%
 • Large 13%
 • Mega 11%

  Aandelenaex

  We zien dus dat de klassieke premie op ‘size’ dit jaar zeer duidelijk aanwezig is. Met de sizepremie bedoelen en we de hogere rendementen voor de kleinere bedrijven. Dit als compensatie voor het hogere risico op het bezit van de kleinere bedrijven die doorgaans veel volatieler zijn.

  De compensatie voor de kleinere bedrijven is in onze ogen wel erg exorbitant hoog want doorgaans zijn de verschillen vaak maar marginaal. Verder is opvallend dat de megacaps, de aandelen met marktkapitalisaties vanaf 20 miljard dollar, met 11 procent hekkensluiter is. Uiteraard is dit een zeer fraai rendement want ook hier komt nog ruim 1,5 procent dividend bij.

  Maar de afgelopen jaren zagen we dat de megacaps in de meeste landen koploper waren. Dit wordt mede door de hoge inflow van trackers veroorzaakt die doorgaans puur in de large en megacaps beleggen hetgeen een prijsopdrijvend effect heeft.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.