Optimisme is terug in enquête Van Zeijl

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

De experts waren het hele jaar door erg terughoudend. De afgelopen maand lieten ze die terughoudendheid voorzichtig een klein beetje varen. En prompt ging de AEX met 1,8% naar beneden.

Maar voor de komende maand zijn ze helemaal los. Maar liefst de helft van de ondervraagden denkt dat de beurs gaat stijgen. Hoewel, als ik de bijgevoegde opmerkingen lees, gaat dit niet in volle overtuiging. Men gaat vooral van een eindejaar rally uit.

Aandelenadviezen

Ook voor het komende halfjaar zijn de experts wat enthousiaster geworden. Alleen heel wat minder uitbundig dan voor de korte termijn.

Aexaandelen

Goede performance van aandelenkeuzes

De performance van de keuzes waren deze maand heel goed. Dat kwam vooral door de keuze voor Altice bij de floppers. Het aandeel liet maar liefst een daling van 59% zien. Maar ook Galapagos -12% en ASML -5% gingen flink naar beneden. Bij de toppers ging vooral Ahold hard omhoog. 11% zowaar. Per saldo zou een fictief long short fonds maar liefst 14,2% hebben verdiend. De IEX lezers lieten nog een betere performance zien, 17,7%. Ook zij hadden Altice bij de floppers gezet.

Besteaandelen

Ahold topper Gemalto flopper

Voor de komende maand staat AholdDelhaize wederom bij de toppers. De experts hebben er zin in. Een opmerkelijk keuze na de dikke 11% van afgelopen maand. Maar dat kwam ook doordat Ahold vooral op de laatste dag een flinke performance liet zien. En toen hadden al diverse mensen hun stemmen ingeleverd. En Altice vindt men wel even genoeg gedaald. Vorige maand stond het aandeel nog bij de losers, maar de komende maand bij de toppers. Ook ASML maakt een switch van de floppers nar de toppers. Verder wordt de lijst vervolmaakt met Royal Dutch. Gemalto maakt juist de switch van topper naar flopper.

Dureaandelen

Er deden deze maand 54 experts met de enquête mee.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.