Greg Abel opvolger van Buffett bij Berkshire Hathaway

Greg Abel is de volgende opvolger van de 90-jarige Warren Buffett als CEO van Berkshire Hathaway . (BRK.A, BRK.B); dit werd gedaan in een onbedoelde openbaarmaking die niet door het bedrijf was aangekondigd. Charlie Munger, de vicevoorzitter, besprak het tijdens de jaarvergadering van Berkshire in 2021. Munger voegde in zijn opmerkingen toe: "Greg zal de cultuur levend houden." Buffett zelf, in een interview met CNBC, legde uit: "We bespreken een overeenkomst dat als er vanavond iets met me gebeurt, het Greg Abel is om het vanaf morgenochtend over te nemen."

Hoewel er geen datum is bekendgemaakt door het bedrijf om te markeren voor het aftreden van Buffett als CEO, zou het maken van Abel de volgende CEO helpen om het bedrijf aan het roer te krijgen van 's werelds grootste bedrijven. Het bedrijf boekte vorig jaar $ 245,55 miljard aan inkomsten uit verzekeringen, spoorwegen, energieproductie en productie. De huidige marktwaarde voor het bedrijf is ongeveer $ 645 miljard. Buffett werd decennia lang ' Oracle of Omaha' genoemd vanwege de outperformance van het bedrijf op de aandelenmarkt. Wat zou een belangrijke uitdaging zijn voor Abel? De grootste uitdaging voor hem zou zijn om de sterk achterblijvende prestaties van het bedrijf van de afgelopen jaren een boost te geven. Buffett verklaarde dat als er iets met Abel gebeurt, de volgende opvolger de 69-jarige Ajit Jain zou zijn.

Berkshire krijgt serieuze kritiek

Berkshire krijgt kritiek omdat hij de volgende opvolger niet publiekelijk heeft aangekondigd. Buffett beweerde eerder dergelijke plannen weg te hebben, zelfs als ze niet openbaar werden gemaakt. Hij voegde eraan toe: "We hadden altijd unanieme afspraken over de volgende opvolger. De wereld besteedt nu veel aandacht aan deze kwestie".

Leeftijdsbelang

Leeftijd is de cruciale factor om in overweging te nemen, wat ertoe leidt dat de 58-jarige Abel naar ouderling Jain knikt, gaf Buffett aan. "Het zijn zowel hardwerkende als mooie jongens. The likelihood of someone having a 20-year runway is making the real difference here."

'Een eersteklas mens'

In 2013 werd Abel door Warren Buffett "een eersteklas mens" genoemd. Buffett vervolgde de verklaring als: "Er lijken veel slimme mensen in deze wereld, maar sommigen van hen proberen heel domme dingen te doen. Hij is die slimme kerel die nooit een poging doet om iets doms te doen." < / em> James Armstrong, een langdurige aandeelhouder bij Berkshire, verklaarde dat Abel uitstekende ervaring heeft met het omgaan met de situaties en het mogelijk maken van resultaten en staat van dienst van bedrijfsmensen.