De Amerikaanse glamouraandelen bij elkaar

Kijkende naar de Amerikaanse aandelen die deel uitmaken van de S&P 500, de Dow Jones Industrial Average en de NASDAQ 100 dan zien we een behoorlijke groep met extreme waarderingen. Het zijn vooral de bekende IT-bedrijven zoals Alphabet , Facebook en Adobe die we inmiddels qua waarderingen behoorlijke glamouraandelen kunnen noemen.

In de onderstaande tabel ziet u de Amerikaanse aandelen die voldoen aan de volgende criteria:

 • Shiller PE van 25 of meer
 • Geen dividenduitkeringen
 • Marktkapitalisatie van 30 maal of meer het nettoresultaat

  De bovenstaande criteria zijn grofweg gezegd de eisen om een aandeel een glamouraandeel te noemen. Deze aandelen noteren zeer fors hoger dan hun historische resultaten per aandeel (Shiller PE). Daarnaast zijn het dus geen dividenduitkeerders en zijn hun marktkapitalisaties minimaal 30 maal hun nettoresultaten.

  Amerikaanse glamouraandelen +27%

  Glamouraandelen

  Vooral grote bedrijven met glamourstatus

  Over de afgelopen 12 maanden won deze groep (gelijkgewogen) ruim 27 procent. Normaal gesproken hadden we vooral de kleinere bedrijven verwacht omdat deze doorgaans veel uitschieters omhoog en omlaag hebben. De gemiddelde marktkapitalisatie van de onderstaande bedrijven ligt echter op 61 miljard dollar. Dit houdt in dat het vooral de Amerikaanse large en megacaps zijn die op basis van de genoemde factoren overgewaardeerd zijn.