Luchtvaart- & Defensiesector onder water

De laatste tijd is de volatiliteit van de aandelen in de luchtvaart- & defensiesector vrij laag. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 1 procent onder water. Beleggers die de sector in 2000 aanschaften staan nu op een royale plus van ruim 422 procent. Sinds 2012 werd de sector circa 99 procent meer waard. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen luchtvaart- & defensiesector

fundmantele data

De Europese luchtvaart- & defensiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse luchtvaart- & defensiebedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector koerst nu op een vrij forse CAPE-ratio van 52. Bij de aandelen met de extremere CAPE-ratio's zien we o.a. United Technologies , Heico Corp en Heico Cp Cl A. Motor Sich, Micronet Enertec Technologies Inc en BBA Aviation zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

De Europese luchtvaart- & defensiesector kost bijna 23 maal hun CAPE-ratio en de Amerikaanse kost 69. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

Winnaars en verliezers luchtvaart- & defensiesector

fundmantele data

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 21 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 23 procent in de plus.

De Europese luchtvaart- & defensiesector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,78 procent en die in Amerika op 0,16 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.