Beleggers mijden aandelen gezondheidsproducten- en dienstensector

Het gros van de aandelen in de gezondheidsproducten- en dienstensector worden recent behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 8 procentin het rood. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een enorme winst van ruim 504 procent. Sinds 2012 klom de sector circa 195 procent. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen gezondheidsproducten- en dienstensector

aandeel

De Amerikaanse gezondheidsproducten- en diensten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector wordt nu op een vrij behoorlijke CAPE-ratio van 42 verhandeld. Aandelen met de hogere CAPE-ratio's zijn o.a. Ambu, Cambian Group en Integra Lifesciences Holdings Corp. Biomerieux, Avon Products en Stroer Media zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

De Europese gezondheidsproducten- en dienstensector kost bijna 64 maal hun CAPE-ratio en de Amerikaanse kost 34. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

Winnaars en verliezers gezondheidsproducten- en dienstensector

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-Amsterdam

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 11 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 18 procent in de plus.

De Europese gezondheidsproducten- en dienstensector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,26 procent en die in de VS op 0,07 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.