Meeste aandelen verzekeraarssector lager

De laatste tijd worden de aandelen van de verzekeraarssector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 3 procent in hetrood. Beleggers die de sector in 2000 aanschaften staan nu op een royale plus van ruim 380 procent. Sinds 2012 werd de sector circa 179 procent meer waard. De doorsnee aandelen in de sector brengen momenteel een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen verzekeraarssector

koersdata

De Europese verzekeraars zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse verzekeraars. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 32. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. ProLogis , Kingstone Companies Inc en Nmi Holdings Inc. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Aflac , Aegon en Munchener Rue .

We zien verder dat de EU verzekeraarssector op een CAPE van 18 noteert en de Amerikaanse op 38. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

Winnaars en verliezers verzekeraarssector

fundamantele data

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 13 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 4 procent in de plus.

De Europese verzekeraarssector levert momenteel een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,85 procent en die in de VS op 0,3 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.