Beleggers mijden aandelen computersector

De laatste tijd worden de aandelen van de computersector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent verlies. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 689 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 152 procent hoger. De sector koerst nu op een mager dividendrendement op van 0,5 procent.

Rendementen computersector

fundamantele data

De Amerikaanse computerbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector wordt nu op een vrij lage CAPE-ratio van 1 verhandeld. Coresite Realty Corp, Mellanox Technologies en Mobile Mini zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Western Digital , Sword Group en Seagate Technology..

We zien verder dat de Europese computersector op een CAPE van 43 noteert en de Amerikaanse op -19. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers computersector

aandelenanalyses

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 26 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 6 procent in de plus.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.