Large caps aan kop in de softwaresector

De software liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 25 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Netflix, Square en Twitter. Relatief grote verliezen waren in het megacaps segment voor IBM en Oracle . Dit zijn de enige 2 megacappers met verliezen in deze sector, alle anderen staan zeer fors in het groen over de afgelopen 12 maanden.

Kerncijfers software

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Megacaps software laagste koers/winst-verhoudingen

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 31 het meeste. De microcaps noteren op 16 maal de winst per aandeel. Autodesk , Square en Netflix zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere DXC Technology Co, IBM en Oracle .

Megacaps software hoogste dividendrendementen

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere IBM , VMware en ADP .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.