Megacaps het duurste in de algemene detailhandel

We zien binnen de algemene detailhandel een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 18 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group , Boot Barn Holdings en Abercrombie & Fitch Co. Relatief grote verliezen waren er voor Office Depot , J C Penney Company en e.l.f. Beauty.

Kerncijfers algemene detailhandel

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen algemene detailhandel

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere GameStop , Sally Beauty Holdings en Group 1 Automotive.

Hoogste dividendrendementen algemene detailhandel

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Buckle, GameStop en L Brands.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.