Large caps aan kop in automobielproducten/dienstensector

We zien binnen de automobielproducten/dienstensector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector op ruim 11 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Stoneridge, Ab Dynamics en Fiat Chrysler Automobiles NV. Relatief grote verliezen waren er voor Autins, Horizon Global en Goodyear Tire & Rubber Co.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De midcaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, Autins en TI Fluid Systems zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere American Axle & Manufacturing Holdings, Porsche Automobil Holding SE en Fiat Chrysler Automobiles NV.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,5 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Ford Motor Co, Daimler AG en Renault SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.