Stevig herstel Nederlandse bouwer maar marges beperkt

We zien al tijden een fors herstel van de Nederlandse bouw- en inframarkt. De totale winst van de bouwbedrijven in 2017 lager hoger dan die in 2016. Wel dient opgemerkt te worden dat veel van de omzet in Nederland ook afgesnoept wordt door buitenlandse spelers, waar we al eerder over berichtten. De opkomst van meer spelers van buitenaf zorgt uiteraard direct voor meer concurrentie en dus lagere marges.

Bouwsite Cobouw.nl meldde dat de totale omzet van de bouwbedrijven in 2017 op ruim 24 miljard euro lag. Dit was echter ruim 800.00 minder dan in 2016.

Omzet bouwbedrijven Nederland

Bouwomzet

De soms flinterdunne marges zijn uiteraard een probleem maar het onderbieden op grote projecten levert nog veel grotere problemen op. Zie bijvoorbeeld de problematiek bij de Noord-Zuidlijn, de Uithoflijn en de diverse Nederlandse snelwegen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.