In de uitzendsector meeste dividend bij de large caps

De uitzendsector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 10 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Insperity, Kforce en Heidrick & Struggles International. Relatief grote verliezen waren er voor Dedicare AB (publ), Gattaca en Empresaria.

Kerncijfers uitzendsector

aandeel

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen uitzendsector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 34 het meeste. De large caps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Pagegroup, Hays en Robert Walters zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dlsi SA, Openjobmetis SpA Agenzia per il Lavoro en DPA NV.

Hoogste dividendrendementen uitzendsector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,3 procent aantrekkelijk te noemen. Uniflex AB, Dedicare AB (publ) en Poolia AB bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.