Megacaps aan kop in de metaalsector

Binnen de metaalsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Savannah Resources en EVRAZ. Relatief grote verliezen waren er voor Aqua Metals, United Company RUSAL en Petra Diamonds.

Kerncijfers metaalsector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

historische koersen

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op -4 maal de winst per aandeel. Hochschild Mining , Bodycote en Randgold Resources zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Rohstoff AG, Ternium SA en Hi Crush Partners LP.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,3 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Hi Crush Partners LP, SunCoke Energy Partners LP en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.