In de olie- en gassector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de olie- en gassector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf september vorig jaar koerst de sector op ruim 11 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Panoro Energy ASA, California Resources en Denbury Resources . Relatief grote verliezen waren er voor Parker Drilling Co, Pacific Drilling SA en Eco-Stim Energy Solutions.

Kerncijfers olie- en gassector

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De microcaps noteren op -7 maal de winst per aandeel. Par Pacific Holdings, Centennial Resource Development en Anadarko Petroleum zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere FTS International, NIS ad Novi Sad en Jastrzebska Spolka Weglowa SA.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,4 procent hoog te noemen. Summit Midstream Partners LP, CSI Compressco LP en PermRock Royalty bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.