In de olie- en gassector de smallcaps aan kop qua dividend

Binnen de olie- en gassector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Denbury Resources , California Resources en . Relatief grote verliezen waren er voor Phoenix Solar Global Resources, Alta Mesa Resources en .

Kerncijfers olie- en gassector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op -43 maal de winst per aandeel. Energean Oil & Gas, Cairn Energy Energy en President Energy zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere NIS ad Novi Sad, Polwax SA en SilverBow Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,7 procent hoog te noemen. NGL Energy Partners LP, PermRock Royalty en American Midstream Partners LP bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.