In de watertransportsector meeste dividend bij de large caps

Binnen de watertransportsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Pangaea Logistics Solutions, American Shipping Company ASA en NTS ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA, Dampskibsselskabet Norden A/S en AP Moeller - Maersk A/S.

Kerncijfers watertransportsector

aandeel

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen watertransportsector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 348 het hoogste. De smallcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Clarkson, AP Moeller - Maersk A/S en Mpc Container Ships ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Pangaea Logistics Solutions, Fjord1 ASA en Star Bulk Carriers.

Hoogste dividendrendementen watertransportsector

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Costamare, Navios Maritime Partners LP en Fjord1 ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.