In de vastgoedsector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de vastgoedsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar staat de sector op ruim 3 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Fastator AB (publ) en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Colony Capital en Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS.

Kerncijfers vastgoedsector

aandelenanalyses

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 41 het hoogste. De microcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Alexander & Baldwin, Merlin Properties SOCIMI SA en Chesapeake Lodging zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Fastator AB (publ) en I2 Development SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Uniti, Selvaag Bolig ASA en New Senior Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.