Oliesector leverde dit jaar alleen dividend op

Kijkende naar de gemiddelde 12 maands rendementen van de mondiale oliesector dan zien we dat de sector als geheel bijna op zijn plaats bleef staan. Wanneer we echter naar de regio’s kijken dan zien we dat de Amerikaanse oliebedrijven het de afgelopen 12 maanden fors beter dan hun Europese collega’s gedaan hebben. Het gemiddelde rendement van de Europese oliesector staat op min 3,6 procent terwijl de Amerikanen met een half procent licht in de plus staan.

De Amerikaanse oliebedrijven leveren momenteel circa 1,6 procent dividend op terwijl dat van de Europese sector op zo’n 3,6 procent ligt. Binnen de sector behoren Wiliams Cos., Enagas en Tesoro Petroleum tot de absolute winnaars. Genoemde aandelen wonnen in de afgelopen 12 maanden tussen de 35 en 58 procent.

Tot de verliezers behoren CGG Veritias, Fuchs Petrolub en Noble Corp .

Oliesector aflopend gesorteerd op Shiller PE

Oliesector

Te zien is dat DNO Int, Pioneer Natural Resources en Cairn Energy Energy met grote afstand de hoogste Shiller PE's hebben. Na deze top 3 vlakken de Shiller PE's behoorlijk af en komen ze redelijk in lijn met elkaar te liggen. Het gemiddelde van de sector staat op 21.