Large caps aan de prijs in de biotechnologiesector

We zien binnen de biotechnologiesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar staat de sector op ruim 15 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Amarinoration en Shield Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor ImmuPharma, Faron Pharmaceuticals Oy en Indivior.

Kerncijfers biotechnologiesector

historische koersen

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologiesector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -7 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Abcam en Bioventix zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, GenKyoTex SA en Endo International.

Hoogste dividendrendementen biotechnologiesector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,7 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, AbbVie en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.