Smallcaps aan de prijs in de verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraars gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Goosehead Insurance, Erie Indemnity Co en Kinsale Capital. Relatief grote verliezen waren er voor Just, Saga en Kingstone Companies.

Kerncijfers verzekeraars

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 13 het meeste. De large caps noteren op 11 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial, Brighthouse Financial en Aegon NV.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Votum SA, Sampo en Zavarovalnica Triglav dd.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.