In de voedingssector betalende megacaps het meeste dividend

Binnen de voedingsbedrijven zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Atlantic Sapphire AS, Scottish Salmon Company en Freshpet. Relatief grote verliezen waren er voor Dean Foods Co, Greenyard NV en Aryzta AG.

Kerncijfers voedingsbedrijven

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

aandelenanalyse

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De large caps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Hotel Chocolat, Camellia en M P Evans zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tarczynski SA, MHP SE en ASTARTA Holding NV.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2 procent aantrekkelijk te noemen. B&G Foods, MHP SE en SalMar ASA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.