In de farmaciesector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de farmaciebedrijven beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf september vorig jaar koerst de sector op ruim 4 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Shield Therapeutics, Amarinoration en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Immunic, Mallinckrodt en Inflarx NV.

Kerncijfers farmaciebedrijven

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Diaceutics en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Assertio Therapeutics en Theranexus SA.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent beperkt te noemen. Abbvie, Orion en Bayer AG bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.