Megacaps aan kop in de olie- en gassector

We zien binnen de olie- en gasbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar staat de sector op ruim 18 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Energean Oil & Gas, Scorpio Tankers en Gazprom PAO. Relatief grote verliezen waren er voor Roan Resources, Nostrum Oil & Gas en Chaparral Energy.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Apache, Equinor ASA en Torm zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Gulfport Energy, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Green Plains Partners LP, EnLink Midstream LLC en Equitrans Midstream.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.