State Street SPDR ETF’s: De eerste verjaardag van Communication Services

In september 2018 vond de grootschalige herindeling van de industriegraadmeter GICS plaats. De belangrijkste wijziging was de nieuwe samenstelling van de sector Communication Services, voorheen Telecommunications. De sector omvat grote Amerikaanse social media bedrijven, entertainmentaanbieders en traditionele telecombedrijven.

Na een moeizame start herstelde de sector zich vanaf begin 2019 door verwachtingen van aantrekkelijke winstgroei. Angst voor politieke inmenging remde de groei weer enigszins af, maar de sector laat nu een nieuwe impuls zien. Facebook en Alphabet weten de aandacht van de toezichthouders op zich gevestigd, maar zelfs wanneer dit zou leiden tot opsplitsing kan dit nog jaren duren en daarnaast is opsplitsing niet per definitie nadelig voor de aandeelhouder.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s Nederland bij State Street Global Advisors: “Communication Services is een zeer dynamische en diverse sector met bedrijven uiteenlopend van telecom en social media tot video games. De SPDR Communication Services sector-ETF biedt toegang tot al deze thema's zonder dat je de uiteindelijke winnaar moet kiezen terwijl het aandelenspecifieke risico beperkt wordt.”