BE Semiconductor alweer superperformer bij semiconductors

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 75 procent één van de betere aandelen bij de producenten van halfgeleiders. Het doorsnee aandeel uit de halfgeleiders sector leverde de dit jaar een winst op van 22 procent. Andere outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Aixtron , Siltronic en Mosys. Bij de verliezers in de peergroup zitten onder andere Jason Industries, PDF Sollutions en Parkervision

Rendementen halfgeleiders sector

koersgrafieken

De sector kost nu 38 maal de winst per aandeel. Voor de sector wordt nu 5,27 maal de boekwaarde per aandeel betaald. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 149 procent in de plus en vanaf 2007 144 procent in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 512 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 375,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 126 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,01 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 18,43.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,98 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 5,37 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,24 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 56 euro

De laatste 3 adviezen voor halfgeleiders sector zijn afkomstig van NIBC, Kepler Capital Markets en ING

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van BE Semiconductor' momenteel circa 2,1 miljard euro.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

financiele analyse besemiconductor

Om 15.57 stond het aandeel 1,14 procent lager op 55,47 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.