Aandeel Teva Pharmaceuticals noteert met korting in farmaciesector

Het Amerikaanse aandeel Teva Pharmaceuticals wordt momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van de farmaciebedrijven verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 5,8 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal lager dan het gemiddelde aandeel uit de farmaciesector dat nu zo'n 20 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Teva Pharmaceuticals over dit jaar komt uit op 23,03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 21,9 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Teva Pharmaceuticals in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 4,49 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,42 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 1385,52.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Teva Pharmaceuticals geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,69 procent.

Teva Pharmaceuticals's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5560,59 miljard .

Historische koersen Teva Pharmaceuticals van 2007 tot 2017

fundmantele data tevapharmaceuticals

Om 16.24 staat het aandeel 0,47 procent lager op 6124 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.