Meeste mijnbouwers recent weer iets hoger, sector extreem volatiel

De laatste maanden is er veel vraag naar aandelen van de mijnbouwers. Over de afgelopen 3 maanden staan de sector op ruim 15 procent hoger. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een winst van ruim 10 procent. Sinds 2012 koerst de sector echter circa 25 procent lager.

Rendementen Mijnbouwers

aandelenanalyses

Het maakt dus nogal wat uit in welk jaar de belegger in de mijnbouwaandelen was ingestapt. Het 10-jaarsrendement ligt in totaal nog lager dan het rendement op de bank. De beleggers die rond 2012 instapten staan ook nog fors onder water. Alleen sinds 2016 zien we fors positieve rendementen maar dit zijn eigenlijk nog maar doekjes voor het bloeden voor de lange termijn beleggers.

Gemiddeld levert de sector een vrij fors dividendrendement op van 1,46 procent. De sector noteert nu op een relatief lage CAPE-ratio van 10.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.