Europese metaalbedrijven outperformen de Amerikaanse

De laatste tijd worden de aandelen van de metaalproducenten behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 8 procent hoger. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan echter nog steeds op een verlies van bijna 2 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 50 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij matig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen Metaalproducenten

financiele analyse

De mondiale sector noteert nu op een relatief lage CAPE-ratio van 13. We zien verder dat de Europese metaalproducenten op een CAPE van 59 noteren en de Amerikaanse op 28. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector noteren bijna 59 procent hoger en die in Amerikanen staan ruim 28 procent in de plus. De Europese metaalproducenten brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,2 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.