2012 goed instapjaar verzekeraars

De laatste tijd is er veel vraag naar de aandelen van de verzekeraars. Over de afgelopen 3 maanden koerst de sector op ruim 3 procent in het groen. Beleggers die in 2007 in deze sector investeerden staan nu op een forse winst van bijna 66 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 83 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij fors dividendrendement op van 1,13 procent.

Rendementen Verzekeraars

koersdata

De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 29. De Europese verzekeraars kosten bijna 30 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 20. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 30 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 20 procent in de plus. De Europese verzekeraars brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,8 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.