In de mijnbouwsector betalende large caps het meeste dividend

We zien binnen de mijnbouw gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Axsome Therapeutics, Silence Therapeutics en Relmada Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Sienna Biopharmaceuticals, Sellas Life Sciences en Ocugen.

Kerncijfers mijnbouw

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouw

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. IXICO, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Jounce Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen mijnbouw

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.