Midcaps aan kop in de softwaresector

We zien binnen de software een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar staat de sector op ruim 24 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Inflarx NV.

Kerncijfers software

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen software

financiele analyse

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De large caps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen software

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2.1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.