AXA IM: Beleggers kijken hoopvol naar biotech en gezondheidszorg

Met hoge verwachtingen kijken financiële markten uit naar een doorbraak in de behandeling of preventie van het Covid-19 virus. Sectoren biotech en gezondheidszorg staan vol in de schijnwerpers.

In een macro-economische en strategische update gaan experts van AXA Investment Managers in op de uiteenlopende ontwikkelingen die voor volatiliteit in de markten blijven zorgen.

Chris Iggo, CIO Core Investments van de Franse assetmanager, ziet drie fasen die de markten hebben ondergaan. Op de snelle daling van de aandelenmarkten als gevolg van de virusuitbraak, volgde herstel toen overheden en centrale banken reageerden. ‘De afgelopen twee weken lijken markten overgegaan in een derde fase, evenwicht’, aldus de beleggingsstrateeg.

‘Gezien het terugschroeven van dividenden en aandelen-inkoopprogramma’s, lijken de markten genoegen te nemen met veel lagere rendementen dan voor de crisis’, vervolgt hij. ‘Om kredietrisico’s te zien afnemen en om de huidige niveaus in aandelen te handhaven, terwijl bedrijfscijfers verslechteren, is er een katalysator nodig.’

Een doorbraak op het vlak van genezing of preventie van het coronavirus zou hiervoor kunnen zorgen. Biotechbedrijven liggen dan ook goed bij beleggers, wijst biotech strategy portfolio manager Linden Thomson. Gilead Sciences en Regeneron werken aan veelbelovende kandidaat-medicijnen voor behandeling, maar een preventief werkend vaccin kost volgens haar meer tijd.

Haar collega op het vlak van healthcare, Dani Saurymper, ziet ook andere bedrijven profiteren. Bijvoorbeeld Teladoc, American Well en Doctors on Demand verlenen digitale medische diensten en Medtronic, Philips en Masimo leveren apparatuur.