Meer dividend Europese olie- en gassector

De Europese olie- en gassector brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 2,3 procent en die in Amerika op 0,5 procent. BP , Royal Dutch Royal Dutch Shell en Bashneft zitten nu bij de hoogste dividendrendementen (op basis van ongewijzigde dividenden).

Recent is er behoorlijk opwaartse koersdruk op de aandelen van de olie- en gassector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak zo'n 15 procent in het groen. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een winst van ruim 24 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 1 procent lager.

Rendementen olie- en gassector

financiele analyse

De Amerikaanse olie- en gasbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. We zien verder dat de EU olie- en gassector op een CAPE van 60 noteert en de Amerikaanse op 16. Bij de aandelen met de extremere CAPE-ratio's zien we o.a. Maurel et Prom, Cairn Energy Energy en Cnooc. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn DNO, CGG Veritas en BW LPG.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.