Brouwerijsector staat lager

Recent worden de aandelen van de brouwerijsector niet zoveel verkocht. Over de voorbije 3 maanden werd deze bedrijfstak zo'n 18 procent minder waard. De investeerders die in 2000 deze sector kochten hebben nu een reusachtige plus van bijna 320 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 102 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een aanzienlijk dividendrendement op van 2 procent.

Rendementen brouwerijsector

sectoranalyse

De Europese brouwerijen zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse brouwerijen. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 30. Aandelen met de hogere CAPE-ratio's zijn o.a. Constellation Brands , Heineken en AB AB InBev . Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Carlsberg , Molson Coors Brewing en Brewin Dolphin Holdings . We zien verder dat de Europese brouwerijsector op een CAPE van 17 noteert en de Amerikaanse op 76. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 8 procent duurder en die in Amerikanen staan circa 5 procent in de plus.

De Europese brouwerijsector brengt nu meer dividenden op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 2,06 procent op en die in de VS 0,6 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.