Uitzendsector in het groen

De laatste tijd worden de aandelen van de uitzendsector behoorlijk gekocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent winst. De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2000 aanschaften staan nu op een beduidende plus van ruim 360 procent. Sinds 2012 groeide de sector circa 97 procent. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 1 procent.

Rendementen uitzendsector

beurskoers

De Europese uitzendbureaus zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse uitzendbureaus. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector wordt nu op een toch wel vrij forse CAPE-ratio van 70 verhandeld. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Wageworks Inc, Insperity Inc en Kforce Inc. Engility Holdings Inc. Common, Employers Holdings Inc en Brunel zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

We zien verder dat de EU uitzendsector op een CAPE van 23 noteert en de Amerikaanse op 100. ,

De Europese aandelen in deze sector noteren bijna 9 procent hoger en die in Amerikanen staan circa 0 procent in de plus.

De Europese uitzendsector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 1,07 procent op en die in de VS 0,17 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.