Automobielproducten/Dienstensector op verlies

De meeste aandelen van de automobielproducten/dienstensector staan lager. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 7 procent onder water. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een enorme winst van ruim 506 procent. Sinds 2012 klom de sector circa 254 procent. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen automobielproducten/dienstensector

koersgrafieken

De Europese automotive bedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse automotive bedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector koerst nu op een tamelijk forse CAPE-ratio van 39. Andersen & Martini A/S, Scandinavian Brake Systems en Washtec zijn aandelen met boven gemiddeld hoge CAPE-ratio's. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Tata Motors Ltd, D'Ieteren en Valeo .

De Europese automobielproducten/dienstensector kost bijna 34 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 44. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers automobielproducten/dienstensector

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 12 procent hoger en de Amerikanen staan circa 11 procent in de plus.

De Europese automobielproducten/dienstensector brengt nu meer dividenden op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,82 procent op en die in de VS 0,17 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.